Kaip virti kiaušinį, kad jį būtų lengva nulupti

Kiaušinio lukšto nulupimasNulupti virto kiaušinio lukštą ne visada būna taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Kartais nutinka, jog lukštas būna tarsi prilipęs prie baltymo ir lupant lukštą, nemaža dalis baltymo atsiplėšia kartu su lukštu, o kartais būna, jog lukštas skyla į labai smulkias daleles ir kiaušinio lukšto nulupimas užtrunka visą amžinybę. Taip nutinka nežinia dėl ko. Galbūt dėl netaisyklingo  kiaušinio įdėjimo į puodą, o gal dėl specifinių ir individualių kiekvieno kiaušinio savybė, tačiau yra gudrybė, kurią galima taikyti visiems kiaušiniams ir pasinaudojus ja, kiaušinių lukštai nusilups labai lengvai ir visiškai- neatplėšdamas su savimi dalies kiaušinio baltymo.

Taigi, paprasta gudrybė, kaip virti kiaušinį, jog lukštai lengvai luptusi:

1.Prieš verdant kiaušinus,  jeigu prieš tai jie buvo šaldytuve, pirmiausia reikėtų juos atšildyti, kad jie  sušiltų iki kambario temperatūros.

1. Prieš pradėdami virti kiaušinį, atvėsinkite jį iki kambario temperatūros

2.  Tuomet su plona adata, smeigtuku ar kitu smailiu daiktu bukajame kiaušino gale padarykite mažą skylutę. Ji neturi būti pernelyg gili ir reikia pradurti ją atsargiai, kad kiaušinio lukštas neskiltų. Nesijaudinkite pro tokią mažą skylutę, iš kiaušinio niekas neištekės, nes po lukštu yra speciali, kiaušinio turinį sauganti ertmė.

3. Štai taip turi atrodyti kiaušinis prieš pradedant jį virti. Skylutė turi būti taisyklinga, o lukštas aplink ją nėra suskilęs.

Skylutė turi atrodyti štai taip

 

4. Labai svarbu švelniai sudėti kiaušinius į verdantį vandenį. Tai padaryti patogiausia su šaukštu.

4. Labai svarbu švelniai sudėti kiaušinius į verdantį vandenį. Tai padaryti patogiausia su šaukštu.

 

Norint, kad kiaušinis būtų tikrai kietas, virkite jį nuo 10 iki 12 minučių. o išvirtus kiaušinius atvėsinkite užpildami juos vėsiu vandeniu. Kai taip padarysite, pramuškite kiaušinio lukštą ir pradėkite jį lupti. Rezultatai jus tikrai nustebins, nes visi kiaušiniai nusilups vos palietus jų lukštus.

Kiaušinio lukšto nulupimas

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *